Koláč s datlemi a medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s datlemi a medem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55367 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
250 g | Datle sušené |
300 g | Listové těsto |
100 g | Mandle plátky |
40 g | Máslo čerstvé |
250 g | Med včelí |
50 ml | Pomerančová šťáva |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 23,0mg |
Draslík | 38,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 16,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Pomerančová šťáva, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Datle sušené, Listové těsto, Mandle plátky, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s datlemi a medem postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme papírem na pečení, na něj dáme plát listového těsta, potřeme roztaveným máslem, vložíme do trouby a pečeme 15 až 20 minut do zlatova. Těsto vyjmeme a necháme chladnout. |
2 | V pánvi rozehřejeme med, přilijeme vodu, pomerančovou šťávu, sušené fíky trochu pokrájíme a přidáme do pánve. Prohřejeme, naneseme na těsto, rozetřeme po celé ploše, posypeme plátky mandlí, naporcujeme a ještě teplé podáváme. |
Poznámka
Sevírujeme teplé.