Bulgurové rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulgurové rizoto
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55370 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
600 g | Bulgur |
20 g | Máta |
200 g | Okurka salátová |
200 g | Paprika červená |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
1600 ml | Vývar zeleninový |
50 ml | Citronová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 102g |
---|---|
Cholesterol | 4,8mg |
Draslík | 997,1mg |
Vláknina | 44g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,6mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Máta, Okurka salátová, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bulgurové rizoto postup přípravy receptu:
1 | Bulgur nasypeme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, povaříme 2 minuty, odstavíme a necháme půl hodiny bobtnat. Tekutina by se měla vsáknout. |
2 | Rajčata, papriky bez jádřinců a okurku nakrájíme na drobné kostičky, lístky máty posekáme na jemno. Zeleninu s mátou přidáme k bulguru, zakápneme citronovou šťávou a promícháme. |
3 | Bulgurové rizoto rozdělíme na talíře a podáváme. Před podáváním můžeme ještě vychladit v lednici. |
Poznámka
Servírujeme studené.