Savojský chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 206 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Savojský chléb
Celkový čas: | 206 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 6 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 55373 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
40 g | Cibule |
5 g | Droždí sušené |
40 g | Hříbky čerstvé |
500 g | Mouka chlebová |
20 g | Mouka žitná celozrnná |
10 g | Sůl |
80 g | Sýr Moravský bochník 45% |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 154,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Droždí sušené, Hříbky čerstvé, Mouka chlebová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka žitná celozrnná, Sýr Moravský bochník 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Savojský chléb postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme vodu, přidáme nasekané hříbky a cibuli( část cibule nakrájíme na kolečka ke zdobení), sůl, chlebovou i žitnou mouku, na kostičky nakrájený sýr. Promícháme, přidáme sušené droždí, přemístíme do nádoby domácí pekárny a nastavíme program na celozrnný chléb. Asi 30 minut před koncem programu posypeme těsto kolečky cibule a necháme dopéct. |