Recept

Bezlepkový kynutý knedlík

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 55374

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
10 g Droždí
2 dl Mléko polotučné
200 g Mouka bezlepková Jizerka
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Rohlík bezlepkový
2,5 dl Voda pitná
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 932kJ
25% Sacharidy 90 g
10% Tuky 7 g
29% Sodík 573 mg
14% Bílkoviny 8 g

Bezlepkový kynutý knedlík postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku Jizerka, uděláme do ni důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice se špetkou cukru. Přilijeme vlažné mléko a necháme kvásek vzejít. Mezitím nakrájíme na kostičky bezlepkový rohlík. Jakmile vzejde kvásek, mouku trošku osolíme, přidáme vejce a lžíci oleje. Těsto dobře propracujeme, zakryjeme čistou utěrkou a v teple necháme minimálně 30 minut kynout.

2

Poté těsto dáme na vál a zapracujeme do něj kostičky rohlíku. Utvoříme z něj knedlík ve tvaru válečku o průměru asi 6 cm. Zakryjeme ho a necháme znovu asi 15 minut vykynout. Mezitím si přivedeme k varu 2,5 litru vody s lžičkou soli. Knedlík vložíme do vroucí vody a pomalu ho vaříme z jedné strany 5 minut, poté knedlík ve vodě otočíme a vaříme ho dalších 5 minut.

3

Uvařený knedlík vyjmeme, na několika místech propíchneme vidličkou a nakrájíme na plátky, které podáváme jako přílohu.

Poznámka

Než knedlík vyjmeme z vody, propíchneme ho uprostřed špejlí, aby jsme zjistili, jestli není knedlík uprostřed nedovařený. Pokud ano, budeme ho vařit o 1-2 minuty déle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept