Studená ovocná omáčka ke zvěřině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená ovocná omáčka ke zvěřině
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55377 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 špetka | Cukr krupice |
50 g | Džem meruňkový |
2 polévková lžíce | Hořčice bezlepková |
150 g | Kompot brusinkový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
2 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 34,0mg |
Vláknina | 211,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pomerančová šťáva, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem meruňkový, Hořčice bezlepková , Kompot brusinkový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená ovocná omáčka ke zvěřině postup přípravy receptu:
1 | Do rendlíku propasírujeme přes síto brusinkový kompot, meruňkový džem a za stálého míchání při mírné teplotě přidáme 2 lžíce bezlepkové hořčice, 1 lžíci červeného vína, 2 - 4 lžíce pomerančové šťávy, 1 - 2 špetky soli a 1 - 2 špetky pepře. Omáčku necháme přejít varem, dochutíme ji cukrem a necháme vychladnout. Podáváme ji ke zvěřině. |