Jednoduchý recept

Jehněčí plec dušená s medem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55378
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Cibule
30 ml Citronová šťáva
700 g Jehněčí plec
3 g Koriandr mletý
50 g Med včelí
30 g Olej slunečnicový
10 g Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý mletý
100 ml Pomerančová šťáva
10 g Skořice mletá
8 g Sůl
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 396 kcal
Kilojoule 1 658kJ
6% Sacharidy 22 g
25% Tuky 19 g
45% Sodík 906 mg
63% Bílkoviny 36 g

Jehněčí plec dušená s medem postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso nakrájíme na kostky a cibuli nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a smažíme, až zesklovatí. Přisypeme maso, osolíme, opepříme, orestujeme a následně dusíme ve vlastní šťávě až do vysmahnutí na tuk. Přisypeme mletou papriku, skořici, koriandr, přilijeme pomerančovou a citronovou šťávu, přidáme med, podlijeme troškou vody a dusíme do měkka. Podle potřeby po troškách podléváme. Maso by se nemělo vařit, jen dusit a výsledná šťáva by měla mít konzistenci sirupu.

2

Jehněčí maso i se šťávou rozdělíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Sevírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept