Recept

Bezlepková studená česneková omáčka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 55381

Ingredience

1 dl Mléko polotučné
100 g Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rohlík bezlepkový
2 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
3 stroužek Česnek
1 kávová lžička Šťáva citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 514 kcal
Kilojoule 2 150kJ
2% Sacharidy 6 g
69% Tuky 52 g
12% Sodík 249 mg
12% Bílkoviny 7 g

Bezlepková studená česneková omáčka postup přípravy receptu:

1

Do misky vložíme nadrobno pokrájený bezlepkový rohlík. Zalijeme ho mlékem a necháme ho namočený asi 10 minut. Rohlík vymačkáme z mléka, dáme ho do mixéru, přidáme k němu prolisovaný česnek, citrónovou šťávu, 2 žloutky a směs rozmixujeme.

2

Poté směs dáme do mísy a za stálého míchání přikapáváme olej. Omáčku dochutíme solí, pepřem a dáme ji vychladit.

Poznámka

Česnekovou omáčku podáváme studenou k rybám a vařeným masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept