Bezlepková studená česneková omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezlepková studená česneková omáčka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55381 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 dl | Mléko polotučné |
100 g | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rohlík bezlepkový |
1 kávová lžička | Šťáva citrónová |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 375,2mg |
Draslík | 67,0mg |
Vláknina | 474,0mg |
Vitamín A | 433,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Šťáva citrónová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rohlík bezlepkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bezlepková studená česneková omáčka postup přípravy receptu:
1 | Do misky vložíme nadrobno pokrájený bezlepkový rohlík. Zalijeme ho mlékem a necháme ho namočený asi 10 minut. Rohlík vymačkáme z mléka, dáme ho do mixéru, přidáme k němu prolisovaný česnek, citrónovou šťávu, 2 žloutky a směs rozmixujeme. |
2 | Poté směs dáme do mísy a za stálého míchání přikapáváme olej. Omáčku dochutíme solí, pepřem a dáme ji vychladit. |
Poznámka
Česnekovou omáčku podáváme studenou k rybám a vařeným masům.