Pečené morkové kosti s fíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené morkové kosti s fíky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55385 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Fíky sušené |
240 g | Kosti hovězí morkové |
25 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 343,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 5,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fíky sušené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti hovězí morkové, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené morkové kosti s fíky postup přípravy receptu:
1 | Široké morkové kosti nasekáme na silnější kolečka, fíky rozkrojíme a vydlabeme dužinu. Plech potřeme olivovým olejem, vyskládáme kosti, morek potřeme dužinou z fíků, posypeme solí, pepřem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme půl hodiny. |
2 | Kosti upravíme opatrně na talíře, aby nevypadl morek, doplníme lžící a podáváme. |
Poznámka
Sevírujeme teplé.