Kedlubnový salát s polníčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubnový salát s polníčkem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55386 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
20 g | Hořčice Dijonská |
800 g | Kedlubna |
120 g | Majonéza |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
250 g | Salát Polníček |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 389,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,0mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Majonéza, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kedlubnový salát s polníčkem postup přípravy receptu:
1 | Kedlubnu oloupeme, nastrouháme nahrubo, položíme na čistou utěrku a vymačkáme z ní šťávu. Kedlubnu nasypeme do mísy, přidáme otrhané lístky polníčku, sůl, pepř, hořčici, majonézu a důkladně promícháme. |
2 | Salát rozdělíme do misek a každou porci zakápneme olivovým olejem. |
Poznámka
Sevírujeme studené.