Smažená čekanka s anglickou slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená čekanka s anglickou slaninou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55387 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
100 g | Čekanka |
15 g | Med včelí |
25 ml | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 161,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Čekanka, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená čekanka s anglickou slaninou postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme opatrně čekankové puky, pokapeme medem a zvolna smažíme asi 15 minut. Čekanku vyjmeme vidličkou, položíme na papírovou utěrku, necháme okapat. Do pánve položíme plátky slaniny a zprudka osmahneme do křupava. |
2 | Na talířky rozložíme plátky slaniny, na ně položíme po jednom čekankovém puku. |
Poznámka
Sevírujeme teplé.