Plněný fenykl - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněný fenykl
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55388 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
120 g | Cibule |
800 g | Fenykl sladký - hlíza |
1 ks | Hřebíček |
50 ml | Likér zázvorový |
150 g | Mrkev kořen |
30 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
60 g | Pórek |
8 g | Sůl |
800 g | Telecí kýta |
600 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 158,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 1,3mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Likér zázvorový, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněný fenykl postup přípravy receptu:
1 | Fenyklovou hlízu opatrně rozevřeme, abychom ji neroztrhli, vydlabeme dužinu, nakrájíme na malé kousky, cibuli, mrkev, pórek pokrájíme nadrobno, telecí maso rozkrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s masem, osmahneme, přidáme mrkev s pórkem a fenyklovou dužinou, zalijeme vývarem, přidáme hřebíček, sůl, pepř, zakápneme likérem, zvolna dusíme 45 - 50 minut. Masovou směsí naplníme fenykly, upravíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Sevírujeme teplé.