Plněný pastiňák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněný pastiňák
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55389 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
200 g | Hovězí maso mleté |
25 g | Olej olivový extra panenský |
300 g | Pastinák |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Šalotka |
6 g | Sůl |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 62,0mg |
Draslík | 680,3mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 297,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí maso mleté, Šalotka, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pastinák, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněný pastiňák postup přípravy receptu:
1 | Žampiony nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, šalotku pokrájíme nadrobno. Pastiňák na 10 minut ponoříme do horké vody, vyjmeme, rozřízneme podélně na dvě půlky a vydlabeme dužinu. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku s česnekem, osmahneme. Přidáme plátky žampionů, orestujeme, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Pánev odstavíme, směsí naplníme pastiňáky, upravíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.