Jednoduchý recept

Plněný pastiňák

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 55389
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
200 g Hovězí maso mleté
25 g Olej olivový extra panenský
300 g Pastinák
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Šalotka
6 g Sůl
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 377 kcal
Kilojoule 1 577kJ
8% Sacharidy 30 g
22% Tuky 17 g
62% Sodík 1 g
48% Bílkoviny 27 g

Plněný pastiňák postup přípravy receptu:

1

Žampiony nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, šalotku pokrájíme nadrobno. Pastiňák na 10 minut ponoříme do horké vody, vyjmeme, rozřízneme podélně na dvě půlky a vydlabeme dužinu. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku s česnekem, osmahneme. Přidáme plátky žampionů, orestujeme, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Pánev odstavíme, směsí naplníme pastiňáky, upravíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept