Jednoduchý recept

Hovězí maso dušené s pomerančem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 55391

Ingredience

200 g Cibule
800 g Hovězí plec
35 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
200 g Pomeranče
60 g Protlak rajčatový
8 g Sůl
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 051kJ
4% Sacharidy 14 g
31% Tuky 23 g
45% Sodík 899 mg
96% Bílkoviny 54 g

Hovězí maso dušené s pomerančem postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na větší kusy, cibuli nadrobno, pomeranč oloupeme, kůru pokrájíme na slabounké nudličky a z pomeranče vymačkáme šťávu. V hrnci rozehřejem olej, přisypeme cibuli, orestujeme, přisypeme kůru, zalijeme pomerančovou šťávou, přidáme rajčatový protlak, maso osolíme, opepříme, přidáme do hrnce, podle potřeby přilijeme vodu, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme do měkka.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept