Hovězí maso dušené s pomerančem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso dušené s pomerančem
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55391 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
800 g | Hovězí plec |
35 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Pomeranče |
60 g | Protlak rajčatový |
8 g | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 152,0mg |
Draslík | 888,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 113,5mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí plec, Pomeranče, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso dušené s pomerančem postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na větší kusy, cibuli nadrobno, pomeranč oloupeme, kůru pokrájíme na slabounké nudličky a z pomeranče vymačkáme šťávu. V hrnci rozehřejem olej, přisypeme cibuli, orestujeme, přisypeme kůru, zalijeme pomerančovou šťávou, přidáme rajčatový protlak, maso osolíme, opepříme, přidáme do hrnce, podle potřeby přilijeme vodu, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme do měkka. |
Poznámka
Servírujeme teplé.