Kachní maso zapečené s bramborovou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní maso zapečené s bramborovou kaší
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55392 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
600 g | Kachní prsa |
25 ml | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
120 g | Šalotka |
40 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
100 ml | Zakysaná smetana |
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 g | Kmín mletý |
1 g | Nové koření mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 128,5mg |
Draslík | 968,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 531,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Šalotka, Strouhanka, Sůl, Zakysaná smetana, Chilli koření mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Kmín mletý, Nové koření mleté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní maso zapečené s bramborovou kaší postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory šťouchadlem rozmačkáme a promícháme se zakysanou smetanou. |
2 | Kachní maso nakrájíme na kostky, šalotku nadrobno. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, orestujeme, přidáme maso, osolíme, opepříme, okořeníme novým kořením, kmínem, špetkou chilli koření, orestujeme a následně podusíme ve vlastní šťávě. |
4 | Masovou směs přendáme do pekáčku, zakryjeme bramborocou kaší, posypeme strouhankou a zapékáme ve vyhřáté troubě zhruba 15 minut. |