Mrkvový vařený pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvový vařený pudink
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55396 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
8 g | Agar |
50 g | Cukr třtinový |
250 g | Mrkev kořen |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
20 g | Máta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 49,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Máta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Agar, Mrkev kořen, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvový vařený pudink postup přípravy receptu:
1 | Mrkev uvaříme do měkka, scedíme a rozmixujeme na kaši. Do rendlíku nalijeme smetanu, přisypeme cukr, přidáme agar a povaříme 5 minut, aby se suroviny rozpustily. Přimícháme mrkvovou kaši, nalijeme do pudinkových pohárků a dáme do lednice ztuhnout. |
2 | Mrkvový pudink vyklopíme, ozdobíme lístky máty a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.