Recept

Luhačovický špaček z mletého masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 554
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Cibule
20 g Hořčice
500 g Hovězí maso přední
50 g Kečup
300 g Klobása Dunajská
5 g Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
20 g Strouhanka
30 g Sůl
120 g Tuk
2 ks Vejce slepičí
500 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 437kJ
2% Sacharidy 6 g
65% Tuky 48 g
73% Sodík 1 g
53% Bílkoviny 30 g

Luhačovický špaček z mletého masa postup přípravy receptu:

1

Hovězí a vepřové maso omyjeme a jemně umeleme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, vejce, mletou papriku, sůl, pepř a strouhanku. Vše dobře promícháme.

2

Ze směsi tvarujeme oválné širší řízky, které z jedné strany potřeme hořčicí. Do středu řízku položíme dávku oloupané klobásy a plátek zavineme. Každý závitek zabalíme do slaniny, nakrájené na tenké plátky. Upevníme párátky.

3

Závitky narovnáme do pekáče vymazaného tukem a zapečeme je v troubě. Před dopečením každý závitek zdobíme proužkem z kečupu.

4

Při podávání podléváme každou porci výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept