Luhačovický špaček z mletého masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Luhačovický špaček z mletého masa
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 554 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Cibule |
20 g | Hořčice |
500 g | Hovězí maso přední |
50 g | Kečup |
300 g | Klobása Dunajská |
5 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
20 g | Strouhanka |
30 g | Sůl |
120 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 140,6mg |
Draslík | 426,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 331,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Klobása Dunajská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Luhačovický špaček z mletého masa postup přípravy receptu:
1 | Hovězí a vepřové maso omyjeme a jemně umeleme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, vejce, mletou papriku, sůl, pepř a strouhanku. Vše dobře promícháme. |
2 | Ze směsi tvarujeme oválné širší řízky, které z jedné strany potřeme hořčicí. Do středu řízku položíme dávku oloupané klobásy a plátek zavineme. Každý závitek zabalíme do slaniny, nakrájené na tenké plátky. Upevníme párátky. |
3 | Závitky narovnáme do pekáče vymazaného tukem a zapečeme je v troubě. Před dopečením každý závitek zdobíme proužkem z kečupu. |
4 | Při podávání podléváme každou porci výpekem. |