Rizoto s krabím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s krabím masem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 55400 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
300 g | Krabí tyčinky |
40 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 39,5mg |
Draslík | 486,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Krabí tyčinky, Olej rostlinný, Paprika červená, Rýže loupaná, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s krabím masem postup přípravy receptu:
1 | Rýži připravíme dle návodu výrobce s tím rozdílem, že do vody přimícháme bílé víno. Krabí maso opláchneme a necháme stranou okapat. |
2 | Cibuli pokrájíme na kostičky, totéž uděláme s cuketou. Fenykl nakrájíme na plátky a papriku očištěnou od jadérek krájíme na nudličky. |
3 | Do wok pánve nalijeme olej a rozpálíme ho na prudkém ohni. Do pánve prolisujeme česnek, postupně za stálého míchání přidáváme cibuli, cuketu, fenykl a papriku. Po třech minutách přidáme na větší plátky rozkrájené krabí maso. Tři minuty opékáme na prudkém ohni, poté přidáme do pánve rýži. Dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. Rozdělíme na talíře, posypeme sýrem a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.