Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 55400
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Cuketa
1 ks Fenykl sladký - hlíza
300 g Krabí tyčinky
40 ml Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
100 g Sýr Parmezán
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 540 kcal
Kilojoule 2 260kJ
17% Sacharidy 62 g
24% Tuky 18 g
29% Sodík 580 mg
45% Bílkoviny 26 g

Rizoto s krabím masem postup přípravy receptu:

1

Rýži připravíme dle návodu výrobce s tím rozdílem, že do vody přimícháme bílé víno. Krabí maso opláchneme a necháme stranou okapat.

2

Cibuli pokrájíme na kostičky, totéž uděláme s cuketou. Fenykl nakrájíme na plátky a papriku očištěnou od jadérek krájíme na nudličky.

3

Do wok pánve nalijeme olej a rozpálíme ho na prudkém ohni. Do pánve prolisujeme česnek, postupně za stálého míchání přidáváme cibuli, cuketu, fenykl a papriku. Po třech minutách přidáme na větší plátky rozkrájené krabí maso. Tři minuty opékáme na prudkém ohni, poté přidáme do pánve rýži. Dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. Rozdělíme na talíře, posypeme sýrem a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept