Pilaf z Tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pilaf z Tofu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 55401 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Hrášek |
150 g | Kukuřice |
40 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 ml | Rajčata |
300 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
350 g | Sýr sójový - Tofu |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 102g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 601,2mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,8mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hrášek, Olej rostlinný, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice, Pepř černý mletý, Sýr sójový - Tofu, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pilaf z Tofu postup přípravy receptu:
1 | Rýži připravíme dle návodu na obalu s tím rozdílem, že místo vody použijeme zeleninový vývar. Cibuli nakrájíme na kostičky, totéž uděláme s Tofu. |
2 | Do wok pánve nalejeme olej, na prudkém ohni ho rozpálíme. Prolisujeme do pánve česnek, přisypeme cibuli. Za stálého míchání tři minuty smažíme. Poté přidáme hrášek, kukuřici, Tofu a loupaná rajčata. Po dvou minutách přidáme rýži, pořádně promícháme, vše dochutíme dle vlastní chuti solí a pepřem. Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.