Grilovaná pražma marinovaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná pražma marinovaná
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55415 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
25 ml | Ocet malinový |
50 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
1 kg | Pražma |
10 g | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 167,5mg |
Draslík | 897,4mg |
Vláknina | 719,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Pražma, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet malinový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná pražma marinovaná postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou, vykuchanou pražmu osolíme a opepříme. V misce smícháme olej, ocet, přidáme prolisovaný česnek, lístky tymiánu, nalámaný bobkový list, touto směsí rybu potřeme ze všech stran i zevnitř a mecháme 2 hodiny uležet. |
2 | Rybu vložíme do pekáčku, troubu přepneme na gril, pekáček vložíme do trouby a grilujeme zhruba 15 až 20 minut. V polovině grilování rybu jednou obrátíme. Můžeme grilovat i na venkovním grilu. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Ryba výborně chutná, když ji na talíři pokapeme šťávou z granátového jablka.