Recept

Jáhlovo-zeleninové bezlepkové krokety

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 55421
Kategorie: Zelenina

Ingredience

Jáhlová kaše
80 g Jáhly - loupané proso
2 špetka Sůl
2,5 dl Voda pitná
Dušená zelenina
40 g Brokolice
40 g Kapusta růžičková
40 g Květák
40 g Mrkev kořen
0,5 dl Voda pitná
Na obalení kroket
1,5 dl Mléko polotučné
60 g Strouhanka bezlepková
1 ks Vejce slepičí
Na dochucení kroket
0,5 kávová lžička Grilovací koření bezlepkové
0,5 kávová lžička Kmín drcený
0,5 kávová lžička Majoránka
20 g Mouka bezlepková
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený
Na smažení
0,5 dl Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 683kJ
17% Sacharidy 62 g
14% Tuky 11 g
27% Sodík 530 mg
25% Bílkoviny 14 g

Jáhlovo-zeleninové bezlepkové krokety postup přípravy receptu:

1

Jáhly dobře propereme v horké vodě. Dám je do hrnce s dvojnásobným množstvím osolené vody a pomalu je vaříme 30-40 minut na kaši.

2

Mezitím si očistíme, omyjeme a na menší kousky nakrájíme zeleninu: brokolici, květák, mrkev, růžičkovou kapustu. Pokrájenou zeleninu dáme do rendlíku, přilijeme 0.5 dl vody a 10-12 pod pokličkou podusíme. Poloměkkou zeleninu pokrájíme (nebo vidličkou rozmačkáme) nadrobno. V misce si ještě vyšleháme mléko s vejcem.

3

Do husté vychladlé kaše přimícháme bezlepkovou mouku, zeleninu, sůl, majoránku, bezlepkové dochucovací koření, drcený kmín, špetku sušeného tymiánu, drobně pokrájenou omytou petrželovou nať a pepř podle chuti. Promícháme a necháme chvíli odpočinout. Lžící z těsta vykrajujeme malé hromádky, vytvoříme z nich malé kulaté kuličky, které namočíme v připraveném mléku a v bezlepkové strouhance.

4

V pánvi si rozpálíme olej, na kterém osmažíme krokety z každé strany dozlatova. Usmažené vyjmeme a dáme okapat na papírovou utěrku a teplé servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept