Bezlepkový sladký jáhlový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezlepkový sladký jáhlový nákyp
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55425 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
2 dl | Ananasová šťáva |
30 g | Cukr krupice |
30 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Vejce slepičí |
Jáhlová kaše | |
---|---|
80 g | Jáhly - loupané proso |
3 špetka | Sůl |
2,5 dl | Voda pitná |
Na vymazání mísy | |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 164,7mg |
Draslík | 247,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí, Jáhly - loupané proso, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ananasová šťáva, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bezlepkový sladký jáhlový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve uvaříme jáhlovou kaši. Jáhly dobře propereme v horké vodě. Dáme je do hrnce s dvojnásobným množstvím osolené vody a pomalu je vaříme 30 - 40 minut na kaši. |
2 | Mezitím v misce utřeme máslo se žloutkem a cukrem do pěny. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. |
3 | Do husté vychladlé kaše přimícháme žloutkovou pěnu, poté zapracujeme sníh z bílku. Zapékací mísu vytřeme máslem, jáhlové těsto dáme do mísy a rozetřeme. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C přibližně 30 minut do zlatova. Jáhlový nákyp na talíři přelijeme ovocnou šťávou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.