Plněné paprikové lusky s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné paprikové lusky s vejci
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 55428 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
70 ml | Olej slunečnicový |
600 g | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
10 ks | Vejce slepičí |
1,1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 502,7mg |
Draslík | 395,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 98,0mg |
Vitamín E | 7,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné paprikové lusky s vejci postup přípravy receptu:
1 | Omyté paprikové lusky zbavíme jádřinců, přelijeme horkou vodou a spaříme je. Necháme vychladnout a okapat. Pět paprikových lusku dáme stranou, zbylé nakrájíme na tenké pásky. |
2 | Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme na tenké proužky pokrájenou cibuli, osmahneme do zlatova. Přidáme rozkrájené papriky, chvilku dusíme. Dohromady dusíme 10 minut. Rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a mírným promícháním necháme vejce ztuhnout. |
3 | Vychladlou hmotou naplníme celé paprikové lusky, naskládáme je na máslem vymazaný plech, anebo do pekáčku. Podlijeme 1 dl vody, vložíme do trouby, zapečeme 15 minut. |
4 | Zapečené paprikové lusky rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci přelijeme vlastní šťávou a s vhodnou přílohou podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky nebo čerstvý chléb.