Jednoduchý recept

Salát z platýze s pomernači

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 21 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 55429
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

15 ml Citronová šťáva
5 g Koriandr čerstvý
20 g Máslo čerstvé
35 g Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Platýz - filety
100 g Pomeranče
25 ml Rum
5 g Sůl
80 g Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 631kJ
9% Sacharidy 32 g
24% Tuky 18 g
53% Sodík 1 g
35% Bílkoviny 20 g

Salát z platýze s pomernači postup přípravy receptu:

1

Filety z platýze osolíme, opepříme, usmažíme v pánvi na másle z obou stran a necháme vychladnout. Pomeranč omyjeme, i s kůrou nakrájíme na kostičky. Vychladlou rybu krájíme také na kostičky. Pomeranč nasypeme do mísy, zakapeme rumem, přidáme posekané lístky koriandru, olej, citronovou šťávu, přidáme kostičky platýze, zlehka promícháme a dáme na dvě hodiny do lednice uležet.

2

Do salátu přimícháme na kostičky rozkrájené rybízové želé a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept