Salát z platýze s pomernači - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z platýze s pomernači
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55429 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
15 ml | Citronová šťáva |
5 g | Koriandr čerstvý |
20 g | Máslo čerstvé |
35 g | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Platýz - filety |
100 g | Pomeranče |
25 ml | Rum |
5 g | Sůl |
80 g | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 50,4mg |
Draslík | 524,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Platýz - filety, Pomeranče, Rum, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z platýze s pomernači postup přípravy receptu:
1 | Filety z platýze osolíme, opepříme, usmažíme v pánvi na másle z obou stran a necháme vychladnout. Pomeranč omyjeme, i s kůrou nakrájíme na kostičky. Vychladlou rybu krájíme také na kostičky. Pomeranč nasypeme do mísy, zakapeme rumem, přidáme posekané lístky koriandru, olej, citronovou šťávu, přidáme kostičky platýze, zlehka promícháme a dáme na dvě hodiny do lednice uležet. |
2 | Do salátu přimícháme na kostičky rozkrájené rybízové želé a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.