Smažené plátky jablek se zmrzlinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené plátky jablek se zmrzlinou
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55430 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
200 g | Jablka |
20 g | Máslo čerstvé |
25 g | Med včelí |
40 g | Perník |
160 g | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 18,2mg |
Draslík | 136,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Med včelí, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Perník mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené plátky jablek se zmrzlinou postup přípravy receptu:
1 | Velké jablko rozkrojíme napůl, opatrně vykrojíme špičkou nože jádřinec, zbytek i se slupkou nakrájíme na 4 silnější plátky. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme plátky jablek, osmažíme z obou stran, přidáme med, necháme zkaramelizovat a plátky jablek v karamelu obalíme. |
2 | Na talířky upravíme plátky jablek, na každý položíme kopeček vanilkové zmrzliny, posypeme strouhaným perníkem a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.