Míchaná vejce se smetanou a roketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Míchaná vejce se smetanou a roketou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55432 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
25 g | Máslo čerstvé |
30 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
60 g | Roketa |
120 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
6 g | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 509,4mg |
Draslík | 236,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Roketa, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Míchaná vejce se smetanou a roketou postup přípravy receptu:
1 | Pažitku posekáme na jemno, lístky rokety také posekáme a dáme zatím stranou. Do misky rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a metlou rozkvedláme. Přisypeme pažitku, přilijeme smetanu a rozšleháme. V pánvi rozehřejeme máslo, přilijeme vaječnou směs a za stálého míchání smažíme přibližně 5 minut, než se směs srazí. |
2 | Vaječnou směs rozdělíme na talíře a posypeme roketou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.