Jednoduchý recept

Lívance se švestkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 55433

Ingredience

30 g Cukr moučkový
15 g Droždí
100 g Kompot švestkový
13 g Kypřicí prášek do pečiva
4 dl Mléko plnotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
6 ml Pomerančová šťáva
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Olej stolní

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 423 kcal
Kilojoule 1 769kJ
14% Sacharidy 50 g
26% Tuky 19 g
8% Sodík 161 mg
21% Bílkoviny 12 g

Lívance se švestkami postup přípravy receptu:

1

Vlažné mléko vlijeme do kastrůlku nebo vhodné misky. Přidáme rozdrobené droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mouku spolu s kypřícím práškem prosejeme do misky, rozklepneme vejce, přilijeme kvásek, pomerančovou šťávu, sůl. Všechny suroviny dobře prošleháme na tekoucí těsto.

2

Pánev na lívance dobře zahřejeme, potřeme přiměřeně olejem. Malou naběračkou naléváme těsto na pánev. Na prudkém ohni opečeme jednu stranu, po otočení druhou stranu. Takto pokračujeme až do skončení těsta. Lívance dáváme do nádoby s poklicí a udržujeme je teplé.

3

Teplé lívance podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Porce posypeme moučkovým cukrem, naaranžujeme okapané švestky. Nakonec ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm, anebo dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept