Lívance se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance se švestkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 55433 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
30 g | Cukr moučkový |
15 g | Droždí |
100 g | Kompot švestkový |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
4 dl | Mléko plnotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 ml | Pomerančová šťáva |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 134,5mg |
Draslík | 327,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 414,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí, Kompot švestkový, Kypřicí prášek do pečiva, Pomerančová šťáva, Sůl, Vejce slepičí, Olej stolní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Vlažné mléko vlijeme do kastrůlku nebo vhodné misky. Přidáme rozdrobené droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mouku spolu s kypřícím práškem prosejeme do misky, rozklepneme vejce, přilijeme kvásek, pomerančovou šťávu, sůl. Všechny suroviny dobře prošleháme na tekoucí těsto. |
2 | Pánev na lívance dobře zahřejeme, potřeme přiměřeně olejem. Malou naběračkou naléváme těsto na pánev. Na prudkém ohni opečeme jednu stranu, po otočení druhou stranu. Takto pokračujeme až do skončení těsta. Lívance dáváme do nádoby s poklicí a udržujeme je teplé. |
3 | Teplé lívance podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Porce posypeme moučkovým cukrem, naaranžujeme okapané švestky. Nakonec ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm, anebo dezert.