Žitný chléb s datlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 205 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žitný chléb s datlemi
Celkový čas: | 205 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 55435 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
60 g | Datle |
10 g | Droždí sušené |
20 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Mouka žitná bílá |
5 g | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 5,7mg |
Draslík | 85,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Datle, Droždí sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka žitná bílá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žitný chléb s datlemi postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme pšeničnou i žitnou mouku, sůl, cukr, zalijeme vodou, mlékem a rozpuštěným máslem, promícháme. Přidáme sušené droždí a přemístíme do nádoby domácí pekárny. Nastavíme program na celozrnný chléb, po zaznění signálu přihodíme na kousky nakrájené, vypeckované datle a necháme péct. |