Trhanec s jahodovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trhanec s jahodovou šťávou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 55436 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
10 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
300 g | Kompot jahodový |
5 dl | Mléko plnotučné |
70 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 g | Rozinky bílé |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 158,1mg |
Draslík | 90,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 621,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot jahodový, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Olej stolní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Rozinky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Trhanec s jahodovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Do mléka v kastrůlku dáme žloutky, cukr, vanilkový cukr a sůl. Vše důkladně rozšleháme, za stálého míchání přisypeme hladkou i hrubou mouku. Ještě jednou zamícháme (aby nezůstaly hrudky), zlehka vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh, rozinky. |
2 | Připravené těsto naběračkou naléváme do pánvičky s rozpáleným olejem. Opečeme jednu stranu, po obrácení druhou stranu. |
3 | Trhanec vidličkou natrháme na stejnoměrné kousky, které pokládáme na jednotlivé talíře. Každou porci trhanců přelijeme jahodovou šťávou, na povrch naaranžujeme jahody a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm.