Jednoduchý recept

Lasagne se zeleninou a balzamikovým octem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 55437

Ingredience

4 polévková lžíce Balsamico ocet
2 ks Cibule červená
200 g Cuketa
5 g Cukr krupice
400 g Lasagne
250 g Mozzarella
2 polévková lžíce Olej olivový
740 g Omáčka rajčatová
2 ks Paprika žlutá
5 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
20 g Tymián čerstvý
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 616 kcal
Kilojoule 2 579kJ
27% Sacharidy 98 g
18% Tuky 13 g
100% Sodík 2 g
51% Bílkoviny 29 g

Lasagne se zeleninou a balzamikovým octem postup přípravy receptu:

1

Oloupeme obě cibule a nakrájíme je na špalíky. Opláchneme papriky, rozkrojíme podélně napůl, zbavíme semínek a bílé dužiny, znova opláchneme, osušíme, pokrájíme na kostky. Omyjeme a osušíme cukety a rozkrájíme na kolečka.

2

Přivedeme k varu ve velkém hrnci osolenou vodu, vsypeme lasagne a vaříme na skus dle návodu na obalu. Po uvaření slijeme přes síto a necháme vykapat.

3

Mezitím rozpálíme na pánvi olivový olej, přisypeme nakrájenou zeleninu a opékáme asi 2 minuty. Poté přilijeme balzamikový ocet, přisypeme cukr, osolíme a opepříme. Zeleninovou směs přendáme do jiné nádoby a udržujeme v teple. Na pánvi pomalu ohřejeme rajčatovou omáčku, přidáme minikuličky Mozzarelly a necháme prohřát.

4

Lasagne rozdělíme na předehřáté talíře, pokapeme teplou omáčkou a přidáme zeleninu. Ozdobíme snítkami tymiánu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept