Pudinková buchta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudinková buchta
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5544 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
1 hrst | Čokoláda hořká |
200 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
500 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
4 ks | Vejce slepičí |
450 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 220,5mg |
Draslík | 407,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 655,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Pudinkový prášek - vanilkový, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pudinková buchta postup přípravy receptu:
1 | Z pudinkového prášku a mléka uvaříme dle návodu pudink. |
2 | Ze všech surovin zpracujeme piškotové těsto. Vlijeme do něj uvařený pudink a dáme upéct. |
3 | Necháme vychladnout. |
4 | Smícháme vanilkový cukr a smetany a směs rozetřeme na moučník. Posypeme strouhanou čokoládou. |
Při přípravě buchty s pudinkem se mi zdálo těsto poněkud tužší a nešlo mi roztírat, ale asi jsem někde udělala chybu. Dala jsem ho proto do koláčové formy, kde hezky vyskočilo (na velký plech mi ho přišlo málo – avšak po pečení si myslím, že by se upeklo, takže to příště zkusím i tak). Chuťově výborná buchta.
Pěkné fotky