Pastinák zapečený se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pastinák zapečený se sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55443 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
400 g | Bramborová kaše |
25 g | Máslo čerstvé |
700 g | Pastinák |
1 g | Pepř černý mletý |
80 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
120 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 45,5mg |
Draslík | 307,3mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 138,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pastinák, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pastinák zapečený se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Pastinák oloupeme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky, osolíme a opepříme. Sýr nastrouháme na hrubo. Pekáček vymažeme máslem, na dno vyskládáme polovinu pastináku, zasypeme polovinou sýra, zakryjeme druhou polovinou pastináku, zasypeme zbytkem sýra, trochou strouhanky a vložíme do vyhřáté trouby. Zapékáme 12 až 15 minut. |
2 | Pokrm naporcujeme rozdělíme na talíře a doplníme bramborovou kaší. |
Poznámka
Servírujeme teplé.