Pečená pohanka s brynzou a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená pohanka s brynzou a česnekem
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 55446 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Pažitka |
40 g | Pohanka |
1,5 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
3 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Brynza |
1,3 dl | Voda pitná |
Vařící voda na přelití | |
---|---|
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 4,9mg |
Draslík | 240,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 524,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pažitka, Pohanka, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená pohanka s brynzou a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Pohanku dobře propereme v sítu pod studenou vodou. Přelijeme vařící vodou, odkapanou dáme do hrnce s dvojnásobným množstvím osolené vody a pomalu vaříme 10 minut. Hrnec odstavíme z plotny a necháme dojít. Mezitím očistíme česnek. Omyjeme čerstvou pažitku a drobně ji pokrájíme. |
2 | V pekáčku rozehřejem sádlo, na něm za stálého míchání opečeme pohanku. Přimícháme brynzu a mícháme do doby, než se brynza začne rozpouštět. Pekáček s pohankou poté odstavíme z plotny. |
3 | Do pohanky přimícháme rozetřený česnek, případně dochutíme solí. Na talíři pohanku s brynzou ozdobíme pažitkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.