Jablečné řezy s polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečné řezy s polevou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5545 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
200 g | Cukr krupice |
50 g | Hrozinky |
300 g | Jablka |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
300 g | Mouka polohrubá |
80 g | Olej stolní |
50 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 53,2mg |
Draslík | 240,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 164,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečné řezy s polevou postup přípravy receptu:
1 | Do pěny vyšleháme cukr, vejce a olej. |
2 | Přidáme smíchanou mouku s kypřícím práškem do pečiva a skořicí, přisypeme nastrouhaná jablka, citronovou kůru, ořechy a rozinky. Promícháme a naplníme do pekáče vyloženým pečícím papírem. |
3 | Pečeme hodinu při 175 stupních. |
4 | Připravíme polevu smícháním zakysané smetany s čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni a natřeme na vychladlý moučník. |
5 | Povrch posypeme strouhanými ořechy a podáváme. |