Recept

Pohankové rizoto se zeleninou a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 55450
Kategorie: Rizota

Ingredience

Dušená zelenina
10 g Cibule
20 g Kedlubna
20 g Mrkev kořen
1,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
20 g Pórek
2 dl Voda pitná
Vařený hrášek
2 polévková lžíce Hrášek
2 špetka Sůl
3 dl Voda pitná
Vařená pohanka
50 g Pohanka
3 špetka Sůl
1,5 dl Voda pitná
Na dochucení
3 špetka Pepř černý mletý
3 špetka Sůl
20 g Sýr Eidam cihla 30%

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 277kJ
13% Sacharidy 47 g
10% Tuky 8 g
95% Sodík 2 g
27% Bílkoviny 15 g

Pohankové rizoto se zeleninou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme kedlubnu, mrkev, pórek a cibuli. Kedlubnu s mrkví nakrájíme na kostičky. Cibuli s pórkem pokrájíme nadrobno. V rendlíku podusíme pod poklicí ve 2 dl vody pokrájenou mrkev s kedlubnou. Dusíme 7 - 10 minut, poté zeleninu scedíme od přebytečné tekutiny. V pekáčku na rozpáleném oleji zpěníme cibuli s pórkem do růžova. Přidáme zeleninu, promícháme a odstavíme z plotny.

2

Pohanku promyjeme v sítu pod studenou vodou. Dáme ji do hrnce s 1,5 dl vody, ochutíme 2 špetkami soli a uvaříme ji do měkka. Vaříme přibližně 10 minut. V rendlíku přivedeme k varu asi 3 dl vody, jakmile se vaří, přidáme mražený hrášek, který povaříme asi minutu, poté ho scedíme. Uvařenou pohanku vyklopíme do pekáčku se zeleninou, přidáme hrášek, promícháme, dochutíme solí, pepřem a vše krátce osmažíme. Rizoto na talířích ozdobíme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept