Pohankové rizoto se zeleninou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohankové rizoto se zeleninou a sýrem
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 55450 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
Dušená zelenina | |
---|---|
10 g | Cibule |
20 g | Kedlubna |
20 g | Mrkev kořen |
1,5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
20 g | Pórek |
2 dl | Voda pitná |
Vařený hrášek | |
2 polévková lžíce | Hrášek |
2 špetka | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
Vařená pohanka | |
50 g | Pohanka |
3 špetka | Sůl |
1,5 dl | Voda pitná |
Na dochucení | |
3 špetka | Pepř černý mletý |
3 špetka | Sůl |
20 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 403,7mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 229,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kedlubna, Olej slunečnicový, Voda pitná, Hrášek, Sůl, Voda pitná, Pohanka, Sůl, Voda pitná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pórek, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohankové rizoto se zeleninou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a omyjeme kedlubnu, mrkev, pórek a cibuli. Kedlubnu s mrkví nakrájíme na kostičky. Cibuli s pórkem pokrájíme nadrobno. V rendlíku podusíme pod poklicí ve 2 dl vody pokrájenou mrkev s kedlubnou. Dusíme 7 - 10 minut, poté zeleninu scedíme od přebytečné tekutiny. V pekáčku na rozpáleném oleji zpěníme cibuli s pórkem do růžova. Přidáme zeleninu, promícháme a odstavíme z plotny. |
2 | Pohanku promyjeme v sítu pod studenou vodou. Dáme ji do hrnce s 1,5 dl vody, ochutíme 2 špetkami soli a uvaříme ji do měkka. Vaříme přibližně 10 minut. V rendlíku přivedeme k varu asi 3 dl vody, jakmile se vaří, přidáme mražený hrášek, který povaříme asi minutu, poté ho scedíme. Uvařenou pohanku vyklopíme do pekáčku se zeleninou, přidáme hrášek, promícháme, dochutíme solí, pepřem a vše krátce osmažíme. Rizoto na talířích ozdobíme nastrouhaným sýrem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.