Jidášovo ucho se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jidášovo ucho se slaninou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55458 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
160 g | Anglická slanina |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Rybíz červený |
80 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
400 g | Ucho Jidášovo |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 52,2mg |
Draslík | 110,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 199,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Rybíz červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 16% (pochoutková), Ucho Jidášovo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jidášovo ucho se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, Jidášovo ucho omyjeme a osušíme. V pánvi rozehřejeme polovinu másla, přisypeme slaninu a osmahneme. Slaninu vyjmeme, do pánve do výpeku položíme celé houby a smažíme ze všech stran 5 minut. Houby vyjmeme, přidáme zbytek másla, přilijeme smetanu, promícháme, aby se spojila s výpekem a prohřejeme. |
2 | Na talířky nalijeme po jedné lžíci smetany, posypeme kuličkami červeného rybízu, přiložíme houby a posypeme slaninou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.