Recept

Prejt z pohanky pro celiatiky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 55463

Ingredience

Prejt
15 g Cibule
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 špetka Pepř černý mletý
80 g Pohanka
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 ks Vejce slepičí
1,6 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek
Na pečení
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Strouhanka bezlepková

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 469 kcal
Kilojoule 1 964kJ
21% Sacharidy 76 g
19% Tuky 14 g
22% Sodík 445 mg
29% Bílkoviny 16 g

Prejt z pohanky pro celiatiky postup přípravy receptu:

1

Pohanku v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce s 1,6 dl vody, 0,5 lžičkou soli a pohanku uvaříme doměkka. Vaříme ji 10-14 minut. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme a v pánvi na rozpáleném oleji (1 lžíce) ji osmažíme dozlatova. Přidáme uvařenou pohanku, oloupaný rozetřený česnek, kmín, sůl a pepř podle chuti, majoránku a 1/2 vejce. Směs důkladně promícháme. Pekáček vymažeme 1 lžící oleje, vysypeme bezlepkovou strouhankou a z mísy vyklopím prejt do pekáčku. Ochladíme ho a dáme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme přibližně 30 minut dozlatova.

Poznámka

K prejtu z pohanky podáváme bezlepkový chléb a kysané zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept