Recept

Dušená rýže se zeleninou, bambusovými výhonky a houbami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 55469
Kategorie: Rýže

Ingredience

20 g Bambusové výhonky konzervované
15 g Olej olivový
3 špetka Pepř černý mletý
125 g Rýže dušená
3 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Namočené houby
20 g Shiitake houby
1 dl Voda pitná
Dušená zelenina
10 g Celer bulvový
15 g Cibule
10 g Květák
10 g Mrkev kořen
10 g Pórek
0,5 dl Voda pitná
10 g Zázvor celý
Dušená rýže se zeleninou, bambusovými výhonky a houbami
1 polévková lžíce Tamari bezlepkové

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 370 kcal
Kilojoule 1 549kJ
10% Sacharidy 37 g
56% Tuky 42 g
79% Sodík 2 g
23% Bílkoviny 13 g

Dušená rýže se zeleninou, bambusovými výhonky a houbami postup přípravy receptu:

1

Celer, mrkev, květák, cibuli, pórek, zázvor očistíme a omyjeme. Cibuli s pórkem pokrájíme nadrobno. Ostatní zeleninu nakrájíme na kostičky, květák na malé růžičky. Celer s mrkví a růžičkami květáku dáme do rendlíku, přilijeme 0.5 dl vody a pod poklicí zeleninu dusíme 10-14 minut doměkka. Čínské houby omyjeme, dáme do misky s 1 dl vody. Necháme je namočené asi 20 minut. Bambusové výhonky z konzervy scedíme a pokrájíme na malé kousky.

2

Ve větší pánvi si na rozpáleném oleji osmažíme cibuli s pórkem dozlatova. V misce si rozmícháme vejce se solí a pepřem. Vejce nalijeme na cibulku s pórkem a pomalu mícháme. Jakmile začnou vejce tuhnout, přimícháme podušenou scezenou zeleninu, scezené houby, bambusové výhonky a vše za stálého míchání orestujeme. Restujeme přibližně 3-4 minuty. Poté přimícháme dušenou rýži, ochutíme bezlepkovou sójovou omáčku, promícháme, rýži prohřejeme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept