Jednoduchý recept

Křehký jablkovec

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5547

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
3 polévková lžíce Hrozinky
4 ks Jablka
3 polévková lžíce Mandle
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Máslo čerstvé
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 144 kcal
Kilojoule 604kJ
4% Sacharidy 15 g
12% Tuky 9 g
0% Sodík 2 mg
4% Bílkoviny 2 g

Křehký jablkovec postup přípravy receptu:

1

Měkké máslo nakrájíme do mouky, přidáme žloutky, 2 lžíce vody a vše spojíme v těsto.

2

Nesolíme, nesladíme.

3

Těsto rozdělíme na dva díly a z nich vyválíme obdélníky.

4

Jeden plát přendáme na vymazaný a vysypaný plech.

5

Oloupaná jablka nastrouháme a dáme je na spodní plát, posypeme vanilkovým i krystalovým cukrem, rozinkami a mandlovými lupínky. Poté překryjeme druhým plátem a propícháme vidličkou na pár místech.

6

Pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 180 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept