Recept

Bambusové výhonky s banánem a zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 55470
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

100 g Bambusové výhonky
2 ks Banány
3 stroužek Česnek
150 g Hrachové lusky
2 polévková lžíce Med včelí
4 ks Mrkev kořen
20 ml Ocet vinný
40 ml Olej rostlinný
40 ml Omáčka sójová
150 g Shiitake houby
200 ml Vývar zeleninový
1 ks Zázvor celý
100 g Zelí čínské
1 ks Paprika červená

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 361 kcal
Kilojoule 1 511kJ
16% Sacharidy 57 g
476% Tuky 357 g
12% Sodík 245 mg
14% Bílkoviny 8 g

Bambusové výhonky s banánem a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Hrachové lusky nakrájíme na cca třetinu. Houby propláchneme, necháme okapat a pokrájíme na plátky. Zelí důkladně opláchneme od nečistot a necháme okapat. Následně rozkrájíme zelí na proužky. Mrkev očistíme a krájíme na kolečka. Papriku zbavíme jadřince a nakrájíme na proužky. Zázvor nasekáme na drobno. Bambusové výhonky propláchneme horkou vodou a necháme je okapat. Banán pokrájíme na plátky.

2

Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni a následně do pánve nalijeme olej. Prolisujeme do pánve česnek, přidáme houby s mrkví. Necháme dvě minuty opékat na oleji a přidáme lusky se zelím. Za stálého míchání následně přidáváme zázvor, bambusové výhonky, banány. Vše neustále mícháme.

3

Směs ochutíme octem, sójovou omáčkou, medem, špetkou soli a pepře. Necháme dvě minuty na prudkém ohni a vše zalijeme vývarem. Až se vývar ze dvou třetin vyvaří, pořádně promícháme a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept