Pikantní zelenina se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní zelenina se sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 55476 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
1 ks | Lilek |
40 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
30 g | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
250 g | Šunka dušená |
200 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 450,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Lilek, Olej rostlinný, Paprika červená, Pažitka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní zelenina se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Papriku zbavíme jádřince a pokrájíme na plátky. Celer důkladně omyjeme od nečistot, pokrájíme na kostičky. Cibuli krájíme na drobno. Na kostičky taktéž nakrájíme šunku a sýr. Lilek opláchneme a rozkrájíme na kolečka. Na závěr přípravy už jen nasekáme pažitku. |
2 | Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni, ihned do ní prolisujeme česnek a přidáme cibuli. Po dvou minutách vsypeme pokrájenou zbylou zeleninu i se šunkou. Za stálého míchání pět minut opékáme celou směs. |
3 | Na závěr přidáme pažitku, sůl a chilli, sýr, pořádně zamícháme a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.