Redukce rybího vývaru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Redukce rybího vývaru
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 55477 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
50 g | Máslo čerstvé |
500 g | Rybí kosti |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Víno bílé |
500 ml | Voda pitná |
300 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 3,0mg |
Draslík | 118,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rybí kosti nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Redukce rybího vývaru postup přípravy receptu:
1 | Rybí kosti očistíme a na rozpáleném másle cca 5 minut opečeme. Zalijeme vodou, vínem, přidáme očištěnou zeleninu, česnek a osolíme. Cca 30 minut povaříme a poté scedíme přes jemný cedník. |
2 | Znovu zahříváme a tekutinu redukujeme na potřebné množství. |