Jednoduchý recept

Orecchiette s hráškem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 55480

Ingredience

50 g Bazalka
0,5 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
250 g Hrášek
125 g Mascarpone
2 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
125 g Slanina vepřová
10 g Sůl
500 g Těstoviny Orecchiette
4 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 657 kcal
Kilojoule 2 748kJ
26% Sacharidy 92 g
30% Tuky 23 g
51% Sodík 1 g
39% Bílkoviny 22 g

Orecchiette s hráškem postup přípravy receptu:

1

Opláchneme bazalku, dobře otřepeme a drobně nasekáme. Oloupeme česnek a cibuli, česnek nasekáme, cibuli pokrájíme na proužky, slaninu nakrájíme kostky. Uvaříme těstoviny v nejméně 4 litrech osolené vody "na skus" dle návodu na obalu.

2

V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nejprve cibuli, poté slaninu s česnekem a opékáme spolu do křupava.

3

Dále přidáme do směsi 3 polévkové lžíce vody z těstovin, přisypeme hrášek a mascarpone, promícháme, provaříme asi 1 minutu. Opepříme, osolíme a přilijeme citrónovou šťávu.

4

Slijeme těstoviny, necháme lehce okapat, promícháme s hráškovou omáčkou, rozdělíme na předehřáté talíře a posypeme bazalkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept