Orecchiette s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Orecchiette s hráškem
Orecchiette s hráškem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | wallisova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 55480 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Hrášek |
125 g | Mascarpone |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
125 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
500 g | Těstoviny Orecchiette |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 92g |
---|---|
Cholesterol | 47,3mg |
Draslík | 239,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 919,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Hrášek, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Orecchiette mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Orecchiette s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Opláchneme bazalku, dobře otřepeme a drobně nasekáme. Oloupeme česnek a cibuli, česnek nasekáme, cibuli pokrájíme na proužky, slaninu nakrájíme kostky. Uvaříme těstoviny v nejméně 4 litrech osolené vody "na skus" dle návodu na obalu. |
2 | V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nejprve cibuli, poté slaninu s česnekem a opékáme spolu do křupava. |
3 | Dále přidáme do směsi 3 polévkové lžíce vody z těstovin, přisypeme hrášek a mascarpone, promícháme, provaříme asi 1 minutu. Opepříme, osolíme a přilijeme citrónovou šťávu. |
4 | Slijeme těstoviny, necháme lehce okapat, promícháme s hráškovou omáčkou, rozdělíme na předehřáté talíře a posypeme bazalkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.