Jednoduchý recept

Tažený jablkový závin s ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 55486
Kategorie: Záviny, rolády

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
5 polévková lžíce Cukr krystal
40 g Cukr moučkový
30 g Cukr skořicový
500 g Jablka
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Ořechy vlašské
100 g Rozinky bílé
50 ml Rum
40 g Strouhanka
2 ks Vejce slepičí
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 043kJ
23% Sacharidy 83 g
16% Tuky 12 g
4% Sodík 90 mg
16% Bílkoviny 9 g

Tažený jablkový závin s ořechy postup přípravy receptu:

1

Mouku 100 g prosejeme na pracovní vál. Uprostřed uděláme důlek, rozklepneme do něj jedno vejce, cukr, rum. Rukou vypracujeme za přilévání vody tuhé těsto, které se nelepí na ruce, ani na vál. Přiklopíme ho utěrkou a necháme 15 - 20 minut odpočinout.

2

Utěrku rozložíme na pracovní vál, posypeme zbylou moukou, položíme těsto a rozválíme. Potom rukama těsto vytahujeme tak, aby nám vzniklo těsto tenké, až průhledné.

3

Omytá jablka zbavíme jádřinců naskládáme je na připravené těsto, posypeme cukrem, pokapeme citrónovou šťávou, zasypeme skořicovým cukrem. Přidáme nahrubo nasekané ořechy, rozinky, strouhankou. Těsto s náplní pomocí utěrky svineme do závinu, který položíme na máslem vymazaný plech. Povrch závinu potřeme rozkvedlaným vejcem.

4

Vložíme do předehřáté trouby, pečeme do zlatova. Upečený závin necháme mírně vychladnout, posypeme moučkovým cukrem. Krájíme na úhledné porce.

Poznámka

Závin podáváme jako teplý, ale také studený dezert. Porce můžeme ozdobit vyšlehanou šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept